Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
New York Times var en av de cirka 350 medier i USA som den 16 augusti publicerade en text på ledarplats där man kritiserade USA:s president Donald Trumps upprepade tal om "falska nyheter"" och åsikt att medierna är "folkets fiende". Boston Globe var den tidning som initierade protesten. Arkivbild.

Hyllar Trump efter dödshot mot Boston Globe

En man som uttalat flera dödshot mot den amerikanska tidningen Boston Globe har släppts mot borgen. I samband med att mannen lämnade domstolen i Los Angeles på fredagen hyllade han USA:s president Donald Trump.

- Jag skulle vilja göra ett uttalande. Amerika räddades den dag Donald Trump valdes till president, sade mannen enligt CBS News.

Mannen i greps i Kalifornien i torsdags efter att ha uttalat flera hot mot Boston Globe.

- Ni är folkets fiende och vi kommer att döda varenda jävla en av er, löd en av de hotelser som mannen uttalade när han ringde till tidningen, rapporterar CNN.

Sammanlagt har mannen telefonhotat medarbetarna på Boston Globe 14 gånger. Hoten började efter att nästan 350 medier i USA tidigare denna månad i en annons på ledarplats slog tillbaka mot Donald Trumps upprepade tal om "falska nyheter" och presidentens åsikt att medierna är "folkets fiende".

Boston Globe var den tidning som initierade protesten.

Innan mannen frigavs mot borgen beordrades han av rätten att lämna ifrån sig samtliga skjutvapen som han var i besittning av. Enligt uppgift ska polisen ha hittat minst 29 skjutvapen i mannens hem.

Mannen kan dömas till upp till fem års fängelse och böter på 250 000 dollar (knappt två och en halv miljon kronor). Han kommer nu att föras till Boston för den fortsatta rättsliga processen.