Hundratals protesterar mot polisvåld

En 22-årig svart man våldtogs med en batong i samband med ett gripande - nu marscherar hundratals fransmän i protest mot händelsen. - Han var där vid fel tidpunkt och råkades stöta på några bedragare, säger hans bror till Al-Jazeera.

ANNONS
|

Hundratals fransmän har gett sig ut på gatorna i en Parisförort för att protestera mot ökat polisvåld efter att en 22-årig svart ungdomsarbetare utsattes för en misstänkt våldtäkt av poliser, rapporterar Al-Jazeera. Protesterna har bland annat organiserats av den välkända Black Lives Matter-rörelsen.

Det var när 22-åringen greps som han våldtogs med en batong och även blev svårt misshandlad.

– Han var där vid fel tidpunkt och råkades stöta på några bedragare, säger hans bror till Al-Jazeera.

Polis misstänks för våldtäkt

På söndagen upprättades en förundersökning mot en av poliserna, som nu misstänks för våldtäkt.

I samband med händelsen ådrog sig 22-åringenså pass svåra skador att det krävdes en omfattande operation. Skadorna innebar även att mannen inte kunde arbeta under 60 dagar.

ANNONS

Inblandade poliser avstängda

Händelsen har inte bara orsakat stora demonstrationer. På söndagen bekräftade landetsinrikesminister Bruno Le Roux att samtligafyrapoliserna har stängts av från tjänstgöring. Han menar att exemplariskt uppförande och respekt alltid måste styra beteendet hos säkerhetsstyrkor.

Stephane Trousell, som är den lokala politiker som är ansvarig vidSeine-Saint-Denisregionen,där händelsen inträffade, ifrågasätter polisernas agerande.

– Även om tusentals poliser gör sitt arbete ordentligt, slutar allt för många gripandeni mardrömmar för vissa ungdomar. Bilden av republiken fläckas. Vi måste snarast hitta en lösning, säger han i ett uttalande enligt Al-Jazeera.

ANNONS