Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hunden Picasso övergavs på grund av sitt utseende

Hundarna Pablo och Picasso skulle avlivas på grund av att ingen ville ha dem - då kom hundhemmet till räddning. Resten är hundhistoria.

Picasso är en tio månader gammal hund som är en blandning mellan pitbull och terrier. Han föddes på en bakgård i en valpkull om fem valpar hos en uppfödare i Porterville, Kalifornien, USA. Men något var till synes fel med Picasso - han föddes med en skev käke. Uppfödaren lyckades inte sälja Picasso, eller hans bror Pablo, varav uppfödaren tänkte avliva de båda små hundarna. Ingen ville ha Picasso på grund av hans utseende.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Picasso skulle avlivas

Men sedan fick Luvable Dog Rescue i Oregon nys om Picasso och att han skulle avlivas. Enligt hundhemmet kunde bröderna Pablo och Picasso inte skiljas från varandra så de beslöt sig för att ta hand om båda två. Resten är en lång kärlekshistoria.

Alla vill adoptera Pablo och Picasso

Sedan hundhemmet tog över brödraparet har de nu blivit överrösta med erbjudanden om att adoptera Picasso och hans bror på sociala medier. Men en adoption kommer få vänta ett tag då Picasso står inför några operationer som måste genomföras på käken. Hemmet vill inte att han lämnar tryggheten utan att han är tillräckligt frisk och har fått den behandling han behöver.

Det var hundhemmet i Oregon som döpte de båda hundarna. Picasso fick sitt namn efter hans fantastiska utseende, skriver hemmet själva.

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.