Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Hund räddade livet på man som ramlat nerför stup

En border collie i Kalifornien hyllas nu som verklighetens ”Lassie” efter att ha fört ett räddningsteam genom skogen till sin ägare som ramlat nerför ett stup.

När en 53-årig man ramlade nerför ett 18 meter djupt stup hade han som tur var sin bästa vän till hjälp: den svartvita border collien Saul.

Hunden förstod att ägaren behövde hjälp och lyckades leda ett sök- och räddningsteam till mannen, som brutit både höften och revbenen i fallet, skriver New York Post.

Hunden ledde räddningsteam till skadade ägaren

Efter att mannen fallit lyckades han ta sig till en plats där det fanns mobiltäckning och ringde efter hjälp. Dagen därpå gav sig 25 frivilliga personer ut för att leta efter mannen, med hjälp av hans senaste GPS-signal.

– Några av sökarna trodde att de hörde en röst men de kunde inte lista ut varifrån den kom, säger Dennis Haack till KCRA, enligt New York Post.

Då plötsligt såg de Saul komma springandes. Han påkallade deras uppmärksamhet genom att hoppa och snurra runt innan han började springa tillbaka. Räddningsteamet följde hunden cirka 200 meter in i skogen och kom fram till 53-åringen, som tagit skydd under en presenning.

Hyllas som ”Lassie”

Mannen transporterades till sjukhus med hjälp av en helikopter. Nu hyllas hunden av räddningstjänsten för sin insats.

– Det är personens border collie som ska ha äran då han sprang genom skogen och på ett äkta ”Lassie”-sätt lyckades fånga två sökares uppmärksamhet, säger Nevada County Sherrifs Search & Rescue-enhet i ett uttalande på Facebook.

Hunden belönades med både godis och en välförtjänt middag efter sökinsatsen och är omhändertagen av en djurorganisation tills att ägaren tillfrisknar.

LÄS OCKSÅ: Hunden räddade livet på bergsvandraren

LÄS OCKSÅ: Från valp till viktigt verktyg – så blir Robson polishund

LÄS OCKSÅ: Räddade sin syster från hund – hyllas av idoler

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.