Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Hope Hicks. Arkivbild.

Hope Hicks senaste avhoppet i Trumps stab

Donald Trumps kommunikationschef Hope Hicks avgår. En av presidentens närmaste rådgivare lämnar sitt jobb inom några veckor, rapporterar The New York Times. Hon blir den senaste i en lång rad medarbetare som lämnat Trumps stab.

Hope Hicks slöt upp i Trumps presidentvalskampanj i januari 2015 på Trumps förfrågan utan någon erfarenhet av politik. Hon blev känd som en av de personer i Trumps krets som förstod sig på hans personlighet, enligt New York Times.

Hicks vittnade under tisdagen inför underrättelseutskottet i USA:s representanthus om eventuella kopplingar mellan Ryssland och Trumps valkampanj. Men enligt Sarah Sanders, Vita husets pressekreterare, har avskedet inget att göra med vittnesmålet.

Hon ska ha vägrat att diskutera sin roll i administrationen, samt ett ifrågasatt utkast som hon skrev om ett omskrivet möte mellan bland annat Donald Trumps son och ryska representanter i Trump Tower i juli 2016, rapporterar Reuters.

Den före detta modellen blev kommunikationschef i Vita huset i september förra året men har haft en lång relation till Trump.

Hon jobbade för pr-firman Hiltzik Strategies i New York, som bland annat hade flera Trumpbolag som kunder. 2014 värvades hon som kommunikationschef till Trump Organization.

Under valkampanjen var hon pressekreterare och utsågs därefter till Trumps strategiska kommunikationschef.