Tong Ying-Kit, i bussen, på väg till rättegången på tisdagen.
Tong Ying-Kit, i bussen, på väg till rättegången på tisdagen. Bild: Vincent Yu/AP/TT

Hongkong-domstol: 24-åring skyldig till terror

Den förste som ställts inför rätta under Hongkongs hårda nya säkerhetslag är skyldig till terrorism. Det meddelar en domstol i den kinesiska staden. Straffet kommer dock först senare.

ANNONS

Fallet med 24-årige Tong Ying-Kit är väldigt uppmärksammat som en värdemätare på hur de kinesiska myndigheterna tänker använda den nya lagen, som väckt protester världen över.

Tong Ying-Kit har åtalats för att ha plöjt in i en grupp poliser som bevakade en prodemokratisk demonstration, men också för att ha burit en flagga med texten "Befria Hongkong – vår tids revolution". Det sistnämnda är ett brott som myndigheterna ser betydligt allvarligare på och som kan leda till livstids fängelse.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS