Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Hon skriver sin mans dejtingprofil - innan cancern tar hennes liv

Cancersjuka Amy, med bara dagar kvar att leva, skriver sin mans dejtingprofil i hopp om att han ska finna en ny kärlek när hon har gått bort. Amy är barnboksförfattare och har tre barn tillsammans med sin man. Här nedanför kan du läsa Amy hjärtskärande kontaktannons med titeln "Du kanske vill gifta dig med min man".

Amy Krouse Rosenthal är barnboksförfattare och har skrivit 28 böcker, hon är mamma till tre barn och är gift med sin man Jason. Nu skriver hon en kontaktannons åt sin man – varför? Amy är döende i cancer. I en hjärtkrossande artikel i New York Times berättar hon om sin situation och sin kamp mot klockan med bara dagar kvar att leva.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Jag har deadline, i detta fall en pressad sådan. Jag måste säga detta medan a) jag har er uppmärksamhet, och b) har en puls.", inleder hon kontaktannonsen med.

 

Varit gifta i 26 år

I artikeln "Du kanske vill gifta dig med min man" berättar Amy sin kärlekshistoria om hur hon och hennes man träffades på en blind date och blev störtförälskad samma dag. De har nu varit gifta i 26 år.

”Året var 1989. Vi var bara 24 år. Jag hade verkligen inga förväntningar alls att det skulle leda någonstans. Men när han knackade på dörren till mitt hus tänkte jag, ”Uh-Oh, det är något som är väldigt sympatiskt med denna människa." När middagen var slut visste jag att vi skulle gifta oss. Och Jason? Han visste det ett år senare.”

"Sa jag att han är otroligt snygg?"

Vidare skriver hon att hon aldrig varit med på Tinder eller andra liknande dejtingsidor men att hon nu vill skapa en dejtingprofil åt sin man. Hon börjar rada upp hur lång han är och hur mycket han väger, hans hårfärg och ögonfärg – sedan fortsätter hon med hans egenskaper.

”Han är en modemedveten person. Våra unga vuxna söner, Justin och Miles, lånar ofta hans kläder.”

”Han är en fantastisk pappa. Fråga vem som helst.”

”Om du letar efter en drömmig resekompanjon, då är Jason din man.”

”Vänta. Sa jag har han är otroligt snygg? Jag kommer sakna att titta på hans ansikte.”

Läs hela artikeln och kontaktannonsen här.

Cancersjuka Amy avslutar sin man Jasons kontaktannons med orden:

”Min gissning är att du vet tillräckligt mycket om honom nu. Så svep höger.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.