Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/21

Hon dog i Londonattacken – familjen: "Oersättlig"

Aysha Frade blev ett av dödsoffren i attacken på Westminster för exakt en vecka sedan. Hennes släktingar beskriver henne som en "skyddsängel" vars död i terrordådet i London har lämnat ett "evigt tomrum".

På onsdagskvällen publicerade Londonpolisen ett meddelande från Aysha Frades familj som GP har tagit del av. Det är på dagen en vecka sedan hon mejades ner av gärningsmannens bil mitt i Westminster i centrala London.

LÄS OCKSÅ: Terrorattack vid brittiska parlamentet

Hon blev en av fyra personer som dödades av terroristen Khalid Masood. Hans dödsfärd varade i 82 sekunder men han förstörde så många fler liv än enbart dödsoffrens.

Vår älskade Aysha, kära dotter, kärleksfulla syster, fantastiska fru, oersättliga faster. Du var omtänksam, en stödjande vän och den bästa och coolaste mamman.

Du slets bort från våra liv på det grymmaste och mest fega sättet. Vi ber nu att du ska vägleda och skydda, inte bara oss, utan alla i London, från ytterligare ondska.

Du kommer alltid att bli ihågkommen som vår skyddsängel som aldrig ryggade tillbaka från mobbare.

Det finns inga ord som ens i det närmaste kan beskriva den förkrossande smärta och det eviga tomrum som blir kvar i våra hjärtan.

 

Tre civila dödsoffer och en polis

Aysha Frade och två andra civila, en 54-årig man och en 75-årig kvinna, miste livet när Masood medvetet körde sin bil rakt in i fotgängare på Westminster Bridge.

LÄS OCKSÅ: ”Vi lever i rädsla”

Därefter attackerade terroristen den 48-årige polismannen Keith Palmer med två långa knivar. Knivattacken skedde vid grindarna till det brittiska parlamentet.

LÄS OCKSÅ: Gärningsmannen har identifierats av brittisk polis

Först efter det sköts Masood ihjäl av en annan polis. En utredning har visat att Palmer dog av ett enda sticksår i bröstet, trots att han bar skyddsväst.

Texten fortsätter under tv-inslaget

 

Tio misstänkta har släppts

Polisens teori är att Masood agerade ensam. Man fortsätter emellertid alltjämt att undersöka om någon annan kan ha varit inblandad i dåden.

Under onsdagen fattade tusentals personer händer på Westminster Bridge och polisen höll en tyst minut utanför New Scotland Yard för att hedra terrordådets offer. 

LÄS OCKSÅ: Staden som skakar av sig terrorn

Parallellt släppte polisen en 58-årig man som greps i Birmingham förra veckan i samband med händelsen. Inget åtal väntas mot mannen.

En 30-årig man är fortsatt misstänkt medan en kvinna har släppts mot borgen. Totalt har tio personer nu släppts utan vidare rättsliga åtgärder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.