Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En reptilskötare i Kalifornien hittade mer än 90 giftiga skallerormar under ett hus. Bild: Sonoma County Reptile Rescue via AP.
En reptilskötare i Kalifornien hittade mer än 90 giftiga skallerormar under ett hus. Bild: Sonoma County Reptile Rescue via AP.

Hittade mer än 90 giftiga skallerormar under hem

En dag fick en reptilskötare i Kalifornien in ett samtal om att det fanns flera giftiga skallerormar under ett hem. Efter att han sökt igenom platsen kunde man konstatera att det rörde sig om mer än 90 ormar.

Al Wolf, chef för Sonoma County Reptile Rescue, brukar vanligtvis rensa bort en till två ormar från husen i Kalifornien. Men en dag fick han ett samtal från en kvinna som uppgav att hon sett flera skallerormar som slingrade sig under hennes hem, något som ABC News också rapporterat om.

När Al Wolf anlände till kvinnans hus och började titta undertill fick han syn på en skallerorm direkt, och efter det dök de upp en efter en. Han kröp ganska snabbt ut igen för att hämta två hinkar, ta på sig långa skyddshandskar och begav sig sedan in igen.

Med en 60 centimeters lång stång kunde han plocka bort ormarna och placera dem försiktigt i hinkarna.

– Jag bara fortsatte att hitta ormar i nästan fyra timmar och tänkte att "oj, det här larmet var värt att åka ut på". Men jag var glad när jag kunde krypa ut igen för det är inte så trevligt, det är så mycket spindelväv och luktar sådär och man ligger på mage och blir smutsig, sade Wolf till ABC News.

Ett stort bo med honor och ungar

Efter att han hade sökt igenom platsen kunde man konstatera att kvinnan haft mer än 90 skallerormar boendes under hemmet. Två dagar senare återvände Wolf till huset igen för en kontroll och han väntas göra ytterligare en till i slutet av månaden.

– Vi vet att det redan har blivit ett bo, med tanke på ungarna och den stora mängd honor jag hittade, berättade han.

Wolf, som har arbetat med att rädda ormar i 32 år, har aldrig tidigare sett något liknande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.