Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbritanniens prins Harry och den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Arkivbild.

Henrik Fexeus: "Levererar Harry en praktlögn?"

Bröllopet har beskrivits som vår tids askungesaga. En brittisk prins som träffar en amerikansk tv-stjärna. Men hur möttes paret egentligen? Stämmer verkligen deras egen berättelse om det första mötet?

Det var i november förra året som förlovningen mellan den brittiske prinsen Harry och den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle tillkännagavs och som BBC fick den första exklusiva intervjun med de nyförlovade. I intervjun sitter prinsen i gråblå kostym och Meghan i mörkgrön klänning och får frågor om hur de först träffades.

- Det var genom en gemensam vän, en blinddate, säger prinsen.

Meghan spänner snabbt ögonen i honom.

- Vi ska inte säga vem det var.

Tittar i taket

Sedan berättar prinsen om deras inledande träffar, men samtidigt som han gör det tittar han upp i taket och biter sig i läppen. Något som får kroppsspråksexperten Henrik Fexeus att undra om det hela verkligen stämmer.

- I de sekunderna det tar för Harry att svara på frågan visar han en hel praktbukett av ordlösa signaler. När han får frågan hur de träffades verkar han leta i minnet ordentligt efter information som borde vara självklar och samtidigt som han gör det vänder sig Meghan mot honom, vilket ju kan vara av kärlek, men samtidigt är det vanligt att när en av två personer behöver ljuga så tittar ofta den andra på den som ljuger.

Obekväma

Att båda två biter ihop läpparna ser Henrik Fexeus som om de nyförlovade är rejält obekväma i situationen, då hoppressade läppar är en vanlig reaktion på stresspåslag.

- Antingen är Harry stressad över intervjusituationen eller så är det som om han frågar sig "gick det hem?". Det hela avslutas med att han håller ögonen stängda länge vilket också är ett beteende som observerats på dem som strax innan levererat en lögn.

- Slutsatsen måste vara att antingen levererar Harry en praktlögn eller så har han bara enorm otur med vilka signaler han skickar ut i sitt vardagliga kroppsspråk, säger Henrik Fexeus.

Oavsett hur det gick till när de först träffades så var det ett framgångsrikt möte. Nu är båda två gifta.