Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En hemlös man i Frankrike tar över ett bageri efter att ha räddat livet på bagaren. Arkivbild.

Hemlös räddade bagare – får brödföda

En hemlös man räddade livet på en bagare i staden Dole i Frankrike – nu tar han över verksamheten. Det var i december förra året som Jerome Aucant som vanligt satt utanför Michel Flamants bageri och bad om pengar. När han såg att Flamant började ragla i

En hemlös man räddade livet på en bagare i staden Dole i Frankrike – nu tar han över verksamheten.

Det var i december förra året som Jerome Aucant som vanligt satt utanför Michel Flamants bageri och bad om pengar. När han såg att Flamant började ragla inne i bageriet ringde han ambulansen, vilket räddade bagarens liv.

- Om Jerome inte hade varit där den där dagen hade jag varit död, säger Flamant som drabbades av kolmonoxidförgiftning efter det att en av ugnarna hade börjat läcka den dödliga gasen.

Flamant var inlagd på sjukhus i tolv dagar och när han kom tillbaka erbjöd han Aucant jobb. Den 62-årige bagaren har nu bestämt sig för att dra sig tillbaka och säljer verksamheten till sin räddare för den symboliska summan en euro.

- Vad är viktigare, pengar eller livet? Jag bryr mig inte om pengar. Jag vill känna mig fri, jag vill ta det lugnt nu. Och om det gör honom lycklig...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.