Hela Frankrike följde mördade prästen Jacques Hamels begravning

Tusentals fransmän tog sig till katedralen i Rouen för den mördade prästen Jacques Hamels begravning. Hamels mördades brutalt för en vecka sedan när han fick halsen avskuren i ett terrordåd som skakat inte bara Frankrike, utan hela den katolska världen.

ANNONS
|

Både katedralen och gatorna utanför var fyllda till bredden när den franske prästen Jacques Hamel, 85, begravdes under tisdageni Rouen i norra Frankrike. Hamel mördades för en vecka sedan i ett gisslandrama i Saint-Étienne-du-Rouvray utanför Rouennär två militanta islamister skar halsen av honom vid altaret och tog flera kyrkobesökare som gisslan. Bland de som ville ta ett sista farväl fanns franska politiker och representanter för katolska kyrkan.

Storslaget farväl

Begravningen hölls i den gotiska katedralen i Rouen, dit tusentals vallfärdat för att ta farväl av Jacques Hamel.

Bland gästerna fanns flera franska toppolitiker, bland annat landets inrikesminister,Bernard Cazeneuve. Begravningen bevakades också av den samlade världspressen.

ANNONS

LÄS MER: Jaque Hamels dödades av Islamiska staten

Efter terrordådet där Hamels dödades har mångafransmän har befarat att spänningarna ska äka mellankristna och muslimer i landet. I söndags deltog därförkristna och muslimer i en gemensam mässa i katedralen i Rouen för att hedra Jacques Hamels minne.

ANNONS