Hawaiian tropicgrundarens unika partyhus säljs

LYXHUSET: Grundaren av solkrämsföretaget Hawaiian tropic gick bort förra året, därför säljs nu hans strandhus i Florida. Ron Rice inredde det i en unik stil med uppstoppade djur, statyer av björnar, lejon, hästar och apor. Huset blev ett partyhus där Donald Trump, Hugh Hefner och Bill Clinton var några av de återkommande gästerna.

ANNONS
|

Ron Rice blev en mycket rik man på solkrämer och sololjor genom sitt företag Hawaiian tropic som han grundade redan 1969. På 1980- och 90-talet var det många som glänste på stränderna – insmorda i hans kokosdoftande oljor. Företaget låg också bakom skönhetstävlingen ”Miss Hawaiian Tropic International” under många år, där två svenskor var ett par av vinnarna.

Under en av tävlingarna satt Donald Trump i juryn, det var då han träffade sin ex-fru Marla Maples som var en av de tävlande.

På 80-talet köpte Ron Rice ett hus i Florida för en del av sin förmögenhet. Han lät sen bygga ut och om det, helt i sin unika smak.

ANNONS

Huset fyllde han med bilder på sina kändisvänner, bikinimodeller, målningar, udda trämöbler, enorma skulpturer av björnar, apor, ormar, hästar, änglastatyer, nyckelpigor, lejon i trä och sten – och även ett uppstoppat. I närheten av inomhuspoolen har man till exempel placerat en flera meter hög dinosaurie. Mycket ska ha varit presenter han fått på sina resor runt om i världen.

Donald Trump festade i huset

Ron Rice använde sitt hem för storslagna partyn med återkommande gäster som bland annat ”The Beach Boys”, ex-presidenterna Donald Trump och Bill Clinton, Playboys ägare Hugh Hefner, artisten Jerry Lee Lewis och skådisen Paul Newman.

Förra året gick Ron Rice bort och nu är hans speciella hem till salu för cirka 63 miljoner kronor, detta enligt sajten TopTenRealEstateDeals.com.

Huset är på 1 100 kvadratmeter och har fyra sovrum varav två med egna balkonger. Det finns fem badrum och flera vardagsrum, varav ett är väldigt stort och har en öppen spis, guldtak och statyer av vilda djur. Där finns också ett stort kök med en köksö och en frukostbar med plats för ett tiotal gäster, matsal, dansgolv, barer, hissar.

Huset har ett stort poolrum med en bubbelpool, bar och en pool där man kan simma ut till en av utsidans två pooler.

ANNONS

Till huset hör också en egen strand och stora soldäck vid poolerna.

Dock får köparen inte behålla solkrämskungens djur, statyer, målningar, bilder och möbler.

LÄS MER:Lyxhusen som var till salu under 2022

LÄS MER:Udda designat hus säljs i Sacramento – ägaren har lagt år på att inreda det

LÄS MER:Doftljusgrundarens hem är till salu – är som ett mindre Disneyland

LÄS MER:Ivana Trumps townhouse säljs

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS