Harry och Meghan förlorar titlar

Brittiska prins- och prinsessparet Harry och Meghan slutar använda kungliga titlar, uppger BBC som hänvisar till det brittiska kungahuset.

ANNONS
|

Harry och Meghan, hertig och hertiginna av Sussex kommer inte längre att använda sig av sina kungliga titlar, det vill säga "Hans eller Hennes kungliga höghet", uppger brittiska BBC som hänvisar till det brittiska kungahuset.

Drottning Elizabeth är nöjd med överenskommelsen.

– Efter flera månader av samtal och diskussioner som skett mer nyligen är jag glad över att vi tillsammans har hittat en konstruktiv och stöttande väg framåt för min sonson och hans familj, kommenterar drottning Elizabeth i ett skriftligt uttalande.

– Harry, Meghan och Archie kommer alltid vara älskade medlemmar av min familj, fortsätter drottningen.

ANNONS
Harry och Meghan.
Harry och Meghan. Bild: Joel C Ryan

Enligt beslutet kommer inte prinsen och prinsessan heller ta del av offentliga medel kopplat till deras uppdrag i kungahuset. Vidare har paret beslutet sig att återbetala de brittiska skattebetalarna 2,4 miljoner pund, motsvarande drygt 29 miljoner kronor för renoveringen av sitt hem i landet, Frogmore Cottage.

Enligt BBC kommer inte längre Harry och Meghan formellt representera drottning Elizabeth. Beskedet följer deras beslut om att dra sig tillbaka från de kungliga uppdragen, vilket skapat omfattande debatt i Storbritannien de senaste veckorna.

– Det är hela kungafamiljens förhoppningar att dagens överenskommelse tillåter dem att påbörja ett lyckligt och fridfullt nytt liv, kommenterar drottning Elizabeth i det skriftliga uttalandet.

Omgörningen kommer ske under våren, meddelar det brittiska kungahuset.

ANNONS