Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Han skyddade parlamentet - blev mördad

Polismannen Keith Palmer, 48, dog när han försökte stoppa den misstänkte gärningsmannen utanför parlamentsbyggnaden i Westminster. – En underbar man, en vän. Jag är förkrossad, säger parlamentsledamoten och vännen James Cleverly.

Texten börjar under tv-inslaget

 

Fyra personer, inklusive gärningsmannen dog i samband med attacken och 40 personer skadades när gärningsmannen först körde in i folk på Westminster Bridge och sedan försökte ta sig in i parlamentet på onsdagen. 

Keith Palmer blev ett av hans offer. Enligt uppgifter till brittisk media ska han ha knivhuggits ihjäl av den misstänkte gärningsmannen.

Han hade arbetat som polis i 15 år och lämnade efter sig fru och barn. 

– Idag, i Winstminster, såg vi tragiska händelser och våra tankar är med de som miste nära och kära, och som drabbats av denna attack, sa Mark Rowley, insatsledare vid Londons poliskår, sent på onsdagen. 

LÄS MER: Misstänkt terrorattack vid brittiska parlamentet

Han berättade vidare att en av de som har mist livet är Keith Palmer, polisman anställd vid parlamentet. 

– Han lämnade hemmet idag och väntade sig att han skulle komma hem i slutet av sitt skift och han hade all rätt att tro att detta skulle ske, sa Mark Rowley. 

"En underbar man"

Keith Palmer hyllas av bland andra parlamentsledamoten James Cleverly som berättar att han har känt polismannen i 25 år. 

– Vi har tjänstgjort tillsammans inom artilleriet innan han blev polis. En underbar man, en vän. Jag är förkrossad. Mina tankar är med Keith Palmers familj, vänner och kollegor. En modig man, sa han enligt The Guardian

LÄS MER: ”Vi lever i rädsla”

Parlamentsledamoten Barry Gardiner var fast i parlamentsbyggnaden under attacken och la upp en bild på den beväpnade polisen utanför. 

"Jag kommer hem vid liv, mycket tack vare Keith Palmer. Gud välsigne honom, hans familj och alla som mördats eller skadats. Terror kommer inte att vinna", twittrade han. 

Mark Rowely bekräftade på kvällen att totalt fem personer hade mist livet i samband med attacken inklusive gärningsmannen som sköts på platsen. 

– Jag tänker inte kommentera gärningsmannens identitet just nu men vår arbetshypotes är att han var inspirerad av internationell terrorism. 

LÄS MER: Ranstorp: "Hotet är konstant"

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.