Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Han låg bakom skolattacken i Ohio

Under måndagen skakades USA av ytterligare en skolattack. Elva personer skadades i attacken och gärningsmannen sköts till döds av polis. Under kvällen gick myndigheterna ut med förövarens identitet – 18-åriga studenten Abdul Razak Ali Artan.

Vid 09.30-tiden på måndagsmorgonen körde en bil rakt in i en folksamling utanför universitet i Columbus, Ohio. Därefter gick 18-åriga Abdul Razak Ali Artan till attack mot studenterna med en slaktkniv.
 


Elva personer skadades i attacken, varav en allvarligt, och förövaren själv sköts till döds i samband med en polisinsats på platsen. 

LÄS MER: Skolattacken: Anföll med slaktkniv och bil

När amerikanska myndigheter under måndagskvällen gick ut med förövarens identitet står det klart att han själv var student på universitetet. Han gick tredje året på skolans logistikprogram. Mannen intervjuades också i somras som i somras av universitetets egna tidning, The Lantern.

Misstänkt Facebook-inlägg

Enligt ABC News beskrivs attacken som antiamerikansk och polisen utreder nu huruvida den kan kopplas till ett Facebookinlägg som postades precis innan attacken och som misstänks ha postats av gärningsmannen.

Enligt tv-kanalen ska inlägget ha haft ett starkt antiamerikanskt budskap och bland annat hyllat den muslimska imamen Anwar al-Awlaki som stått nära terrororganisationen al-Qaida.

Enligt amerikansk polis utreds fortfarande motivet bakom attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.