Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Höga smällar och skottlossning vid terrorrazzia

Flera personer har gripits efter nya tillslag i östra London, till följd av lördagens terrorattack. GPTV var på plats vid en av adresserna som polisen stormade under måndagen.

Strax efter klockan 04 på måndagsmorgonen hörde grannar en hög och dov smäll från däckfirman tvärs över gatan. Smällen har beskrivits som säregen och inte alls som det låter när man avfyrar skott. 

Därefter ska ytterligare ett 20-tal smällar ha hörts från tillslaget. Området spärrades sedan av och förblev så under större delen av dagen. GP var på plats vid lunchtid och gick in på ett kafé intill.

– Jag kom in en stund efter klockan 07 och då var det massor med poliser här. Samtidigt började journalister komma och rigga upp vid avspärrningarna, berättar kafébiträdet Rita Young för GP.

Vad tänker du om att det sker ett terrortillslag här i grannskapet?

– Jag tycker att det är hemskt var det än händer, men det är särskilt läskigt när det händer där man jobbar. Det kommer alldeles för nära.

"Aldrig sett nåt särskilt"

Rita Young har jobbat på kaféet i flera år. Hon går förbi däckfirman där man genomfört tillslaget dagligen. 

– Det är aldrig särskilt mycket som händer där. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett nåt särskilt. 

Polisen har bekräftat att antiterrorstyrkan genomfört två tillslag på olika adresser under måndagen och att man gripit flera personer. Däremot har man inte preciserat hur många som gripits eller om dessa är misstänkta för något särskilt. 

LÄS OCKSÅ: 12 personer greps på Michaels gata

Under söndagen greps 12 personer på en adress som ligger ett par kilometer från däckfirman. Enligt brittiska medier ska en av gärningsmännen i lördagens terrorattack ha varit bosatt där. En av personerna som gripits under söndagen har släppts, meddelade Londonpolisen på måndagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.