Sjukvårdspersonal rullar ut behandlade patienter från ett av Limas tillfälliga sjukhus som vårdar hundratals personer med covid-19.
Sjukvårdspersonal rullar ut behandlade patienter från ett av Limas tillfälliga sjukhus som vårdar hundratals personer med covid-19. Bild: Martin Mejia/AP/TT

Hårt drabbade Peru hoppas öppna i oktober

ANNONS

Peru kommer gradvis att börja öppna upp samhället och ekonomin i oktober, om smittspridningen av coronaviruset fortsätter att minska, säger landets regering.

Butiker och restauranger kommer att få ta in fler kunder och komma upp i 50–60 procents kapacitet, och internationella flyg kan tillåtas från den 5 oktober, enligt president Martín Vizcarra.

– Vi kommer att börja med flygningar till grannländer i regionen, säger Vizcarra, och tillägger att man ska utvidga destinationerna efter hand.

Barer, nattklubbar och biografer ska dock hålla fortsatt stängt.

Peru är ett av de länder som drabbats värst av coronaviruset. Nära 800 000 människor har bekräftats smittade i landet, och antalet döda per capita är högst bland alla världens större länder. De senaste veckorna har spridningen av viruset minskat, liksom antalet döda per vecka.

ANNONS

– Det här låter oss se ljuset i slutet av tunneln, säger presidenten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS