Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här visar militären upp vrakdelar från försvunna planet

Rester efter det försvunna Egyptair-planet MS804 har hittats. Här visar den egyptiska armén bilderna på sin Facebook-sida. Bland vrakdelarna finns även tillhörigheter från de 66 personer som omkom i den mystiska kraschen.

Egyptair-planet med 66 passagerare lyfte 23.09 på onsdagskvällen från Paris med destination Egypten. Tidigt på torsdagsmorgonen försvann det från radarn mitt ute över Medelhavet:

– En officiell källa hos EgyptAir anger att flight MS804, som lämnade Paris vid 23.09, till Kairo har försvunnit från radarn, skrev flygbolaget på sitt officiella twitterkonto på torsdagsmorgonen.

Sedan dess har grekiska, turkiska, brittiska och franska fartyg assisterat egyptiska myndigheter i sökandet efter MS804. CBS News berättade på lördagsförmiddagen att svarta lådan hade påträffats. Något som egyptisk militär sedan ska förtydligat med att svarta lådan sänt ut en signal, men att man ännu inte hittat den, rapporterar The Mirror.

Militären publicerade vrakbilder på Facebook

Nu har egyptiska militären publicerat bilder på vad man slår fast är vrakdelar från det aktuella planet. Ombord på planet, som tros ha kraschat utan att någon överlevde, fanns totalt 66 personer, varav 56 var passagerare.

30 passagerare var egyptier, 15 fransmän, två irakier, en britt, en belgare, en kanadensare, en sudanes, en tchadier, en portugis, en kuwaitier, en saudier och en algerier.

Ännu är det högst oklart vad som orsakade flygkraschen. Under fredagen kom flera uppgifter om att det ska ha varit rök i kabinen före kraschen, något franska civila utredare även bekräftade – men orsaken till rökutvecklingen är ännu inte fastställd. Uppgifterna om rök i planet vidareutvecklades även av branschsajten The Aviation Herald, som bevakar flygincidenter. De hänvisar till tre av varandra oberoende källor och skriver att larmsystem i planet visat på rökvarningar på toaletten och på varningar från elektroniken i flygplanet.

"Inget annat än sanningen"

I Paris träffade utrikesminister Jean-Marc Ayrault med familjemedlemmar till passagerarna på EgyptAir-flyget. Han sa då att franska utrikesministeriet hade en skyldighet att informera de anhöriga om utredningen:

"Hela sanningen och inget annat än sanningen. Det är vi skyldiga familjerna", sa han till tv-kanalen BFMTV.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.