Ungern har redan lättat på många virusrestriktioner. Bilden är tagen på ett badhus i Budapest som från och med den första maj öppnade för vaccinerade besökare.
Ungern har redan lättat på många virusrestriktioner. Bilden är tagen på ett badhus i Budapest som från och med den första maj öppnade för vaccinerade besökare. Bild: Laszlo Balogh/AP/TT

Här tillåts snart bröllop med 200 gäster

I helgen väntas fem miljoner människor ha fått åtminstone en dos vaccin mot covid-19 i Ungern.

ANNONS
|

Och då är det dags för landet att lyfta på de flesta kvarvarande restriktioner, enligt premiärminister Viktor Orbán.

Det innebär att det nattliga utegångsförbudet kommer att lyftas, att munskydd inte längre behövs på offentliga platser och att upp till 500 personer får samlas utomhus. Bröllop med upp till 200 gäster kommer också att tillåtas.

Ungern har registrerat över 800 000 fall av covid-19 och närmare 24 000 döda, enligt en sammanställning från det amerikanska Johns Hopkins-universitetet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS