Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/13

Här tar pokémons över Singapores flygplats

Glöm jultomten, i Singapore är det pokémons som sätter julstämningen. Hela flygplatsen har dekorerats efter de söta små monstren och i en stor parad dansade ett tiotal gigantiska gula Pikachus in julstämningen.

Spelet Pokémon Go svepte som en löpeld över världen i somras och många föll för att fånga digitala pokémons på verkliga platser. På Singapores flygplats var det i veckan tvärtom – riktiga pokémons som fångade uppmärksamheten från glada flygresenärer i landets första pokémonparad, skriver Channel News Asia.

Singapores flygplats Changi Airport har flera år i rad blivit utsedd till världens bästa flygplats. 

Hundratals entusiastiska fans trängdes med mobilkameror i handen för att få en skymt av eller fotografera de gigantiska monstren som både framträdde på scen och paraderade genom avgångsterminalerna.

Pokémon överallt

Inför jul har också stora delar av flygplatsen dekorerats i pokémontema med såväl en Snorlax-park, en 7 meter hög staty av Pikachu som tomte och aktiviteter och tävlingar för yngre resenärer. Istället för att träffa tomten och lämna sin önskelista kan barn på helgerna få träffa självaste Pikachu. 

En av Singapores mest kända Pokémon Go-spelare, som var först i landet med att fånga alla 150 pokémons i spelet beklagar sig över att han tyvärr inte kunde medverka vid den stora pokémon-hyllning i sitt hemland.

"Jag hade verkligen velat närvara", skriver han i en Facebook-post.

Den värsta hypen kring spelet i Sverige må vara över, men när julruschen börjar i Singapore verkar det vara många som fortfarande känner att de måste fånga fler. Åtminstone på landets största flygplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.