De två kandidater som är kvar i kampen om ledarskapet i partiet – och premiärministerposten, Rishi Sunak och Liss Truss var med om en minst sagt dramatsik debatt under tisdagen, då moderatorn Kate McCann (i mitten) plötsligt svimmade mitt i sändningen.
De två kandidater som är kvar i kampen om ledarskapet i partiet – och premiärministerposten, Rishi Sunak och Liss Truss var med om en minst sagt dramatsik debatt under tisdagen, då moderatorn Kate McCann (i mitten) plötsligt svimmade mitt i sändningen. Bild: Dominic Lipinski

Här svimmar programledaren i direktsändning

De två toppolitikerna tävlar om att blir Englands nya premiärminister och möttes i debatt. Men plötsligt svimmade programledaren av – och sändningen fick avbrytas.

ANNONS
|

Så fort Boris Johnson meddelade att han skulle lämna posten som premiärminister väcktes frågan vem som skulle ta över som Storbritanniens ledare – och som partiledare.

Det står nu mellan två kandidater: Rishi Sunak, tidigare finansminister, och Liz Truss, utrikesminister.

Under tisdagen möttes de i den brittiska tv-kanalen TalkTV:s politiska debatt, men ungefär en halvtimme in i sändningen hörs plötsligt en hög duns. Liz Truss, som har ordet i debatten, tittar förskräckt på något som inte syns i bild.

Kort därefter avbryts sändningen.

Det skulle visa sig att programledaren och kanalens politiska redaktör Kate McCann hade svimmat och fallit till marken. Enligt The Telegraph ska Liz Truss ha rusat fram för att hjälpa henne.

ANNONS

"Kate McCann svimmade i direktsändning ikväll och även om hon mår bra så var det läkarnas rekommendation att vi inte skulle låta debatten fortsätta" skriver kanalen på Twitter.

"Vi ber om ursäkt till våra tittare och lyssnare.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS