Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här stjäl fågeln showen - från "Birdie" Sanders

Demokraten Bernie Sanders var mitt inne i ett politiskt brandtal när en fågel plötsligt la sig i. – Jag tror att det kan finnas symbolik i det här, sa presidentkandidaten.

Bernie Sanders var mitt inne i sitt brandtal om skolan när en fågel klev upp på scenen. Presidentaspiranten vände sig mot fågeln och sa något i stil med att den inte visste vad Sanders pratade om.

Då kontrade fågeln genom att flyga upp och sätta sig på podiet - mitt emot Sanders som blev märkbart förvånad och slog ut armarna i luften och skrattade. Publiken ställde sig upp och tjöt av förtjusning.

Vad fågeln tyckte om uppmärksamheten är oklart, men Bernie Sanders tog i alla fall tillfället i akt att tolka situationen.

– Jag tror att det kan finnas symbolik i det här. Den här fågeln är egentligen en duva som ber oss om fred i världen. Inga fler krig! sa Bernie Sanders och publiken applåderade.

Händelsen som ägde rum på långfredagen i Portland, Oregon, har delats flitigt på sociala medier. Om det kan hjälpa Sanders att knappa in på rivalen Hillary Clinton - som har ett försprång bland delegaterna - återstår att se.

Nu har i alla fall senatorn från Vermont fått draghjälp från en fågel och dessutom fått ett nytt smeknamn: Bernard "Birdie" Sanders.

Läs också: GP i USA - Tuffare tonläge mellan Sanders och Clinton

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.