Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här stannar tåget mitt i eldinfernot

Under måndagen stoppades ett tåg på en sträcka mellan Madrid och Galicien – mitt i en rådande skogsbrand. Passagerarna filmade samtidigt som lågor flammade upp precis bredvid dem.

Det råder just nu extremhetta på flera håll i Europa, bland annat i Spanien och Portugal, där höga temperaturer och brist på regn de senaste tio dagarna lett till hundratals bränder.

På måndagen färdades ett passagerartåg mellan den spanska huvudstaden Madrid och Ferrol i Galicien, men en kraftig skogsbrand i Zamora-provinsen tvingade det att stanna. Passageraren Francisco Seoane Pérez fångade de dramatiska minuterna på film.

Nästan hela landet står inför en extrem brandrisk och den åtta dagar långa värmeböljan har försvårat brandbekämpningsinsatserna.

Spaniens miljöminister Teresa Ribera beskriver sitt land som "bokstavligen i skottlinjen" under klimatsamtal i Berlin.

Kraftiga bränder i Frankrike och Portugal

Tusentals brandmän bekämpar just nu skogsbränder i Portugal, Spanien och Frankrike.

I helgen dog en pilot i Portugal när hans vattenbombplan kraschade i Foz Coa-området, nära den spanska gränsen, rapporterar BBC.

Bränderna i närheten av franska Bordeaux rasar med oförminskad kraft. Över 37 000 personer har tvingats lämna sina hem.

Omkring 20 000 hektar skog har brunnit sedan förra veckan och bränderna fortsätter att rycka fram. Drygt 3 500 brandmän arbetar med att få kontroll över bränderna. Sex vattenbombplan är involverade i släckningsarbetet. Under måndagen bröt ytterligare en brand ut i regionen vilket medför att brandmännen nu kämpar mot tre bränder.

Över 37 000 människor har nu tvingats lämna sina hem i regionen.

Under måndagen bröt även en brand ut i Bretagne i norra Frankrike. Omkring 250 brandmän kämpar med släckningsarbetet och 500 människor har tvingats lämna sina hem. Bretagne hade under måndagen värmerekord med temperaturer som nådde uppemot 40 grader på vissa håll.

LÄS OCKSÅ: Så hanterar britterna extremvärmen

LÄS OCKSÅ: Nytt värmerekord i Storbritannien – över 40 grader varmt

LÄS OCKSÅ: Värmebölja sveper in över Sverige – SMHI varnar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.