Här får ryske ministerns svar reportern att bryta ihop

ANNONS
|

– Ryssland hade sin Pussy Riot-ögonblick, vad tycker du om Donald Trumps Pussy Riot-ögonblick?, frågade Christiane Amanpour.

– Engelska är inte mitt modersmål, jag vet inte om detta kommer låta anständigt, säger den annars formelle ministern och fortsätter:

– Det är så många fittor (pussys) i ert presidentval på båda sidor, att jag föredrar att inte kommentera det, säger han.

(texten fortsätter under inlägget)

Då börjar ChristiianeAmanpour först skratta tyst och brister sedan ut i högljutt skratt.

CNN:s reporter träffadeden ryske utrikesministern för en lång intervju om Ryssland, läget i världen och relationen till USA som den senaste tiden försämrats kraftigt. Utrikesministern grillades bland annat om situationen i Syrien och Östra Aleppo.

ANNONS

Tillbakavisar anklagelserna

Västvärlden har nyligen riktat skarp kritik motRysslands stöd av den syriska regimen.Frankrikes president François Hollande gick så långt som att säga attsyriska trupper begår krigsbrott med stöd av ryska flygattacker i staden. Dettaledde till att Rysslands president Vladimir Putin ställde in en planerad resa till Paris.

Lavrov tillbakavisade anklagelserna.

– Det borde diskuteras i ansvariga strukturer,det finns internationellt erkända strukturer där. Det är bättre att använda dem snarare än att gå via media.

Anklagelser om hackning "smickrande"

Han frågades också ut om anklagelserna kring att Ryssland ligger bakom hackerattacker mot demokraterna i USA. Han svarade att det är "smickrande" att USA tror att Ryssland lägger sig i valet men att det är grundlöst.

– För en ’regional makt’ som president Obama kallade oss nyligen, är det är naturligtvis smickrande att få den här sortens uppmärksamhet, säger Lavrov i intervjun.

ANNONS