Här angriper soldaterna fartyget – med hjälp av jetpacks

Likt Stålmannen ska soldater kunna flyga över vattnet i sin kamp för att övervinna fienden. Det vill i alla fall den brittiska marinen, vars kommandosoldater testat ett jetpack med vilken man kan angripa fartyg med en hastighet av 80 kilometer i timmen.

ANNONS
|

Den brittiska militären vill i framtiden kunna storma skepp med hjälp av jetpacks, med en maxhastighet på 80 kilometer i timmen.

Likt Stålmannen ska soldater kunna flyga över vattnet i sin kamp för att överlista fienden. Testprojektet genomförs nu av marinen och den brittiska örlogsflottan, skriver bland annat Business Insider.

LÄS MER:Miljardären hyr egen rymdraket för privat färd

Modellen, med namnet ”Jet Suit”, är skapad av företaget Gravity Industries. I en nypublicerad video ses en person bärande den unika flygdräkten skjutas iväg från en motorbåt för att sedan kontrollerat landa på det brittiska örlogsflottans skepp HMS Tamar.

Under tre dagar fick 42 kommandosoldater testa att flyga utanför den brittiska sydkusten.

ANNONS

Har även testats inom räddningstjänsten

Tidigare har helikopter varit det snabbaste sättet att förflytta sig mellan olika mål ute på havet – en jämförelsevis rätt långsam operation.

Än är flygdräkten inte redo för skarpa militära insatser. Enligt Will Clarke, löjtnant på den brittiska örlogsflottan, är detta en del i en större utvecklingen.

LÄS MER:Exklusiv vinflaska spenderade ett år i rymden – nu säljs den dyrt

– Detta är ett tydligt exempel på de olika ansträngningar som gjorts för att utrusta kommandostyrkan med den senaste tekniken vilket ger den ett övertag gentemot framtida potentiella motståndare, säger Will Clarke i ett pressmeddelande.

Den brittiska militären har dock inte bestämt huruvida man vill investera i den nya flygdräkten.

Gravity Industries har tidigare testat sin Jet Suit inom räddningstjänsten för att enklare ta sig fram till olycksplatser i svår terräng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS