Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Här är reglerna som italienarna inte får bryta

Hela Italien sitter i karantän och 60 miljoner italienare uppmanas att stanna hemma. Går de ändå ut finns det inte mycket att ta sig för – det mesta är stängt och en meters avstånd måste hållas. Följande gäller fram till den tredje april.
Bild: Claudio Furlan
Bild: Claudio Furlan

Resor

Resor är endast tillåtet om de görs av brådskande hälso- eller arbetsrelaterade skäl. Företag uppmanas att ge sin personal ledigt för att antalet resor till och från jobb ska minska. Personer som har testats positivt för covid-19 får inte lämna sina hem. Personer som inte har testats men som har feber eller visar andra symptom uppmanas att stanna hemma.
Bild: Antonio Calanni
Bild: Antonio Calanni

Möten på offentlig plats

Alla former av folksamlingar på offentlig plats är förbjudna och idrottsevenemang ställs in. Det inkluderar fotbollsmatcher i högstaligan Serie A. Undantag görs för träning inför nationella och internationella idrottstävlingar, till exempel OS. Publik på träningen är dock inte tillåten. Badbassänger, span, idrottshallar och skidanläggningar är stängda.
Bild: Giuseppe Lami
Bild: Giuseppe Lami

Nöjen

Museum, biografer, teatrar, nattklubbar och kasinon är stängda. Undantag görs för barer och restauranger som får fortsatt hålla öppet, men bara mellan 06.00–18.00. Dessutom måste gästerna hålla minst en meters avstånd till varandra.
Bild: Claudio Furlan
Bild: Claudio Furlan

Skolor och religiösa mötesplatser

Skolor och universitet över hela landet är stängda och prov är inställda. Religiösa institutioner, till exempel kyrkor, fortsätter att hålla öppet. Även här måste besökare hålla en meters avstånd till varandra och bröllop, dop och begravningar får inte genomföras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.