Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT

Här är fällorna med WhatsApp

Använder du också WhatsApp för att appen krypterar meddelanden? Låt dig inte luras - Här kommer bedrägerifällorna.

Många använder appen WhatsApp för säkerhetens skull - men det finns flera fällor i användandet av appen, skriver Independent.

Några av de faror du bör se upp för kan vara att det framkommer ett meddelande från någon som ser ut att vara din vän - som rekommenderar ett klipp de gjort. Det kan vara en kupong på en butik som motiveras genom att företaget genomgår en förändring och att du därför får rabatt på en produkt.

Oftast så ser meddelanden övertygande och verkliga ut - men låt dig inte luras.

Meddelandet kommer oftast tillsammans med en länk som tar dig till en annan hemsida och lurar dig på att dela din personliga information - tricket för att klara dig undan från detta är att inte trycka på någon länk som du inte vet vad den går till.

Men också att inte fylla i någon information om dig själv.

Andra felaktiga meddelanden kan innehålla information där det uppges att WhatsApp kommer att läggas ner om tillräckligt många personer för informationen vidare - vilket är falskt.

 

Fler emojis och flera möjligheter - felaktigt

Ett annat, klassiskt trick, är att lura dig att ditt konto kommer att läggas ner om du inte för en viss information vidare till dina kontakter.

I meddelanden kan det också ske att appföretaget kommer be dig att börja betala för att använda appen - något som heller inte är korrekt.

Förutom ovanstående problem med appen, varnar Independent för något som ska kallas WhatsApp Gold eller WhatsApp Premium - de lockar genom att erbjuda fler emojis, möjligheten till att skicka fler bilder eller andra funktioner i apparna - vilket inte kommer att erbjuda dig någonting mer. Även att få mejl från WhatsApp är en fara: tryck inte på ett mejl där du inte känner igen avsändaren.

Det är heller inte möjligt att andra människor kan komma åt andras samtal på WhatsApp, detta för att företaget har en "end-to-end-kryptering" aktiverad, vilket innebär att meddelanden endast kan läsas av de telefoner som skickar och tar emot dem.

Förra månaden sa Amnesty att appen skulle vara den säkraste appen - något som fick säkerhetsexperterna att påpeka att det finns en rad säkerhetsproblem även i den här appen som i själva verket är en säker plattform.

GP har sökt WhatsApp utan resultat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.