Här är Barack Obamas hyllning till döttrarna

Barack Obamas tid som president närmar sig sitt slut. Under hans sista Thanksgiving i Vita Huset passar han på att visa tacksamhet för döttrarna Malia och Sasha.

ANNONS
|

I januari lämnar Barack Obama över presidentrollen till Donald Trump.

Årets Thanksgivingafton blir därmed Barack Obamas sista i Vita Huset. I ett Facebookinlägg passar han på att visa tacksamhet för döttrarna Malia och Sasha.

"Vita Huset har varit en plats för tuffa beslut och svåra tider som ofta karaktiserar ett presidentskap. Men det har också varit ett hem – det är här jag och Michelle har sett våra döttrar bli de roliga, smarta och ödmjuka unga kvinnor de är i dag" skriver han bland annat i inlägget, som delats omkring 20 000 gånger de senaste dygnet.

Han fortsätter:

"Och det som slår mig mest när jag ser tillbaka på den här tiden, är att trots alla utmaningar de har gått igenom så är de fortfarande goda människor. De behandlar andra med respekt och förstår att alla, oavsett var de kommer i från, vilka de älskar eller tror på, förtjänar det."

ANNONS

Döttrarna var sju och tio år när familjen flyttade in i Vita Huset och under de senaste åtta åren har hans relation till döttrarna lyfts fram i medier mer än en gång.

När Barack Obama besökte talkshowvärden Ellen DeGeneres sa han att om döttrarna skaffar tatueringar, så kommer han och Michelle göra likadant. Allt i syfte att få döttrarna att tycka att tatueringar är "ocoolt".

Och under förra årets Thanksgivning, när han traditionsenligt benådade en kalkon visade Obama att även en president kan ha torr "pappahumor".

"Det är svårt att förstå att det är sjunde året i rad jag benådar en kalkon. Tiden flyger – men det gör inte kalkoner" sa han – något som fick båda döttrarna och resten av åskådarnaatt skratta.

ANNONS