Kvinna undersöks av gynekolog. Bilden är en akrivbild.
Kvinna undersöks av gynekolog. Bilden är en akrivbild. Bild: isabell Höjman/TT

Gynekolog stäms – ska ha befruktat patienter med egen sperma

En kvinna i New York stämmer sin tidigare gynekolog efter att ha upptäckt att han också var hennes biologiska pappa. Kvinnans mamma ska också ha behandlats av gynekologen och bland annat genomgått en inseminationsbehandling för att bli gravid. Det hela uppdagades efter att kvinnan tagit ett DNA-test för att få reda på mer om sin bakgrund, skriver the Independent.

ANNONS
|

Enligt the Independent ska kvinnans intresse för sin bakgrund ha uppstått efter att hennes pappa gick bort. Hon visste att han inte var hennes biologiska far och var därför intresserad av att lära sig mer om sin bakgrund. Enligt hennes mamma skulle spermadonationen kommit från en anonym läkarstudent på ett av stadens universitetssjukhus.

Efter att ha tagit ett DNA-test och fått tillbaka resultatet upptäckte kvinnan att hon hade flera halvsyskon och snart började hon misstänka att mammans fertilitetsläkare, tillika hennes egen gynekolog, kunde vara hennes biologiska pappa, skriver Independent.

Chockartad upptäckt

Enligt the Independent tillfrågade kvinnan och ett av hennes nyfunna halvsyskon ett av gynekologens barn att också ta ett DNA-test. Resultatet av testet visade att de med 99.99 procents sannolikhet var syskon.

ANNONS

I stämningsansökan framgår det att kvinnan upplevt upptäckten som chockartad och hon menade att det kändes ofattbart att hennes gynekolog också var hennes biologiska pappa.

LÄS MER:Läkare befruktade kvinnor – med sin egen sperma

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS