Det amerikanska territoriet Guam erbjuder besökare coronavaccin i hopp om att vända den dalande turismen som drabbat området.
Det amerikanska territoriet Guam erbjuder besökare coronavaccin i hopp om att vända den dalande turismen som drabbat området. Bild: Tassanee Vejpongsa

Guam erbjuder vaccin för att stärka turismen

Ön Guam i Stilla havet har drabbats hårt av pandemin. Därför erbjuds nu turister att kombinera sin solsemester med en spruta i armen. Programmet är ett försök att stärka den dalande turismen

ANNONS
|

Turismen i det amerikanska territoriet Guam i ögruppen Marianerna i Stilla havet har varit hårt drabbad av pandemin. Förra året sjönk antalet turister med 76 procent jämfört med 2019. För att vända den dalande trenden erbjuder nu Guam vaccin till turister som besöker ön, rapporterar CNA.

– Denna unika och värdefulla tjänst kommer ge en injektion till vår turistindustri, säger turistbyråns ordförande Carl Gutierrez, enligt CNA.

LÄS MER:Här är landet som satsar på vaccinturism

LÄS MER:San Marinos turistsatsning: Erbjuder ryskt vaccin

Programmet vänder sig främst till utlandsamerikaner i Asien och Stilla havsområdet och går under namnet ”Air V&V” – Vacation and Vaccine. Där besökare kan kombinera sin solsemester med en spruta coronavaccin. Erbjudandet möjliggörs av landets låga smittspridning i kombination med en hög vaccinationsfrekvens bland lokalbefolkningen.

ANNONS

– Det här initiativet fångar en demografi som är trötta på att vänta på att bli vaccinerade, säger Gutierrez.

En rad vaccin erbjuds

Den första charterflighten väntas anlända till ön från Taiwan den 6 juli. Efter ankomst sätts deltagarna i karantän i en vecka innan de släpps ut till en restriktionsfri solsemester. Deltagare i programmet får välja mellan vaccin från Pfizer, Moderna och Johnson & Johnson. Totalt väntas 30 000 vaccinturister besöka ön innan årsskiftet och hittills har ett dussin hotell börjat sälja ”Air V&V-paketet”.

LÄS MER:Därför bör man ta båda doserna coronavaccin på samma plats

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS