Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Venezuelas interimspresident Juan Guaidó har nyligen turnerat runt Centralamerika för att piska upp stöd för en övergångsregering. Här talar han i Asuncion i Paraguay.

Guaidó åker hem till Venezuela

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó skriver på Twitter att han återvänder till hemlandet. Det tros ske under söndagen eller måndagen, men han nämner inte något exakt datum.

Den självutnämnde interimspresidenten, som erkänns av ett 50-tal länder, har den senaste veckan åkt runt i Syd- och Centralamerika för att samla stöd för en övergångsregering, som är tänkt att driva fram ett maktskifte i Venezuela. Helgen har han tillbringat i Ecuador.

Venezuelas kritiserade sittande president Nicolás Maduro, som tappar allt mer internationellt stöd, har hotat med rättsliga konsekvenser för Guaidó om han återvänder.

- Han kan komma och gå, men han kommer att ställas inför rätta i enlighet med landets lagar, sade Maduro till ABC News i förra veckan.

Juan Guaidó har inför sin återkomst via Twitter utlyst nationella protester mot Maduros regim under måndagen och tisdagen.

"Jag uppmanar det venezuelanska folket att mobilisera runt om i landet i morgon klockan 11.00", skriver han enligt nyhetsbyrån AFP.