Gruvarbetare fast halv kilometer under jord – får vänta veckor på hjälp

Räddningsarbetare säger att det kan ta ytterligare minst två veckor att komma fram till den grupp arbetare som för nära två veckor sedan stängdes in i en gruva i Shandongprovinsen.

ANNONS
|

Ett ras, som följde efter en explosion den 10 januari, drog med sig 22 gruvarbetare flera hundra meter under markytan. Och tiden att få upp de instängda gruvarbetarna är nu knapp eftersom vattennivån sakta men säkert stiger i schakten.

I söndags fick man kontakt med elva av dem som hade fastnat cirka 580 meter under ytan, och kunde förse dem med mat och medicinsk utrustning. En av dem hade skadats allvarligt vid explosionen och har sedan dess bekräftats avliden på grund av skador mot huvudet.

En tolfte gruvarbetare tros var fast ensam ytterligare cirka hundra meter längre ner.

Vad gäller de återstående tio personerna minskar hoppat för att man ska hitta dem vid liv då man inte har fått kontakt med någon av dem sedan explosionen.

ANNONS

För att få ut gruvarbetarna försöker man utvidga ett av schakten. Men det arbetet går långsamt eftersom man måste borra genom granit.

Gruvolyckor förekommer ofta i Kina, bland annat på grund av bristande efterlevnad av arbetsmiljöregler. I slutet av december omkom 23 personer som hade blivit instängda i en gruva i staden Chongqing.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS