Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai lämnar en polisstation i Hongkong efter att han släppts mot borgen på onsdagen.
Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai lämnar en polisstation i Hongkong efter att han släppts mot borgen på onsdagen. Bild: Kin Cheung/AP/TT

Gripen mediemogul manar till fortsatt kamp

ANNONS

Den prodemokratiske mediemogulen Jimmy Lai, som släppts mot borgen efter att ha gripits tidigare i veckan, uppmanar journalisterna på sin tidning Apple Daily i Hongkong att "fortsätta kämpa".

71-årige Lai var en av tio personer som greps i måndags inom ramen för en polisinsats mot påstått samröre med utländska krafter. Brottsrubriceringen infördes i och med den nya säkerhetslag som Peking tvingade igenom i Hongkong i juni och som kritiker anser syftar till att kväsa demokratirörelsen i Hongkong.

Gripandet av Lai har väckt kritik från omvärlden, däribland USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

– Fortsätt kämpa! Låt oss fortsätta kämpa, sade Lai då han besökte Apple Dailys redaktion på onsdagen efter att ha suttit frihetsberövad i närmare två dygn.

ANNONS

– Vi har Hongkongbornas stöd. Vi får inte svika dem.

Efter gripandet av Lai har många Hongkongbor stödköpt tidningen Apple Daily, som därmed ökat sin upplaga rejält.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS