Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det första charterflyget för sommaren lyfte från Arlanda mot Rhodos den 2 juli. Snart kommer de kunna flyga mer frekvent igen. Bild: Stina Stjernkvist/TT
Det första charterflyget för sommaren lyfte från Arlanda mot Rhodos den 2 juli. Snart kommer de kunna flyga mer frekvent igen. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Grekland tillåter svenska direktflyg

Från och med den 22 juli kommer svenskar kunna flyga direkt till Grekland, rapporterar Ekot.

Enligt Ekot lämnade Stelios Petsas, talesperson för den grekiska regeringen, beskedet på en presskonferens under måndagen.

Det innebär att svenska flyg från och med 22 juli kommer kunna flyga direkt till landet igen, efter restriktionerna som coronapandemin medfört.

LÄS MER: Svenska charterturister väcker ilska i Grekland

Turerna kring Greklandsresorna har varit flera, efter att ett första flygplan från resebolaget TUI lyft mot Rhodos i början av juli. Detta trots att Grekland hade ett inreseförbud för svenska turister fram till mitten av månader.

Bolaget menade att man fått tillåtelse för resan av grekiska myndigheter, men efter hård kritik ställde TUI in sin nästa flygning. Även SAS fick ställa in ett antal planerade flygningar.

Datumet som tidigare gällt är den 15 juli, men det gäller endast för flyg från Storbritannien.

Flera flyglinjer till Sydeuropa har redan återupptagits från Landvetter, bland annat till Italien och Spanien. På flygplatsen gäller från och med i dag, måndag, en rekommendation om att bära munskydd.

Från och med den 22 juli kommer de svenska turisterna alltså också kunna flyga direkt till Grekland igen.

LÄS MER: Nu ska resenärer bära munskydd på Landvetter flygplats

LÄS MER: Semestersugna svenskar tar bilen till Balkan

LÄS MER: Nu lyfter semesterflygen från Landvetter

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.