Grön hundvalp född på Sardinien

En bonde på Sardinien i Italien stötte på en oväntad syn när en av hans nyfödda hundvalpar visade sig ha grön päls. Men det kan bli en kortvarig syn.

ANNONS
|

En bonde på Sardinien i Italien fick en oväntad syn när en av hans hundar födde en kull valpar – och en av valparna visade sig ha grön päls.

LÄS MER:Terapihunden Majken sprider glädje ihop med matte Anna

LÄS MER:Under Johans ledning tränar polishunden Håkan för att rädda liv

Att en hund föds med grönfärgad päls är extremt ovanligt, uppger TT. Förklaringen lyder att valpen sannolikt kommit i kontakt med ett grönt pigment i livmodern som kallas för biliverdin som gör att blåmärken kan bli grönaktiga.

Valpens ägare valde att kalla den för Pistachio på grund av dess säregna gröna färg. Men färgen lär inte bestå. Dag för dag väntas den blekna tills Pistachio i slutändan kommer att se ut som sina syskon.

ANNONS

LÄS MER:Här är hunden och katten som räddar liv på Blå stjärnan

LÄS MER:Här är badplatserna där hunden får följa med

Den gröna hundvalpen Pistachio.
Den gröna hundvalpen Pistachio.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS