Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/20

GP:s bilder från klimatmötet i Glasgow

COP 26 är mer än bara politiker och tjänstemän som försöker komma överens om exakta föreningar. I Glasgow har det också betytt marscher, aktioner, tågproblem och gator tapetserade i grönt och rosa.

Klimatmötet i Glasgow skulle tagit slut igår klockan 19 svensk tid på fredagen, men är nu inne på sin första övertidsdag eftersom de cirka 200 länderna ännu inte kunnat enas om formuleringarna i en överenskommelse och om Parisregelboken.

Mötet äger rum i den skotska stadens Svenska mässa. Inne i mötessalarna, i korridorerna, i mediacentret och i de olika ländernas montrar rör sig tiotusentals politiker, observatörer, journalister och aktivister. Men COP26 har varit spritt långt utanför konferensanläggningen.

Utanför grindarna har protestanter haft aktioner, tal och marscher under hela mötet. Också de i tusental. Hela Glasgow har fått anpassa sig. Elbussar har dykt upp på gatorna, vägar spärrats av och poliser invaderat staden. GP:s fotograf Paul Wennerholm har fångat atmosfären under COP26 på bild.

LÄS MER: På puben får man raka svar om klimatmötet

LÄS MER: Sverige vill bestämma ett slut för fossila bränslen: ”Många länder vill gå före”

LÄS MER: Dorothee, 71, cyklade till Glasgow för klimatet

LÄS MER: Per Bolunds uppgift i Glasgow – förhandla om rika länders miljardstöd till fattiga

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.