Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

GP bevakar valrysaren - på plats i USA

Den amerikanska valrörelsen har gått in i en slutspurt och snart avgörs om Hillary Clinton eller Donald Trump blir president. Den rafflande upptakten och valdagen kommer gå att följa genom GP:s två reportrar på plats i USA. – Det är otroligt kul att GP väljer att satsa på det här, säger Anders Abrahamsson.

Tre dagar kvar till presidentvalet - har folket bestämt sig?

Posted by Göteborgs-Posten on Saturday, November 5, 2016

Göteborgs-Postens USA-expert Britt-Marie Mattsson har funnits på plats i USA sedan den 10:e oktober och ger kontinuerligt sina analyser över hur läget utvecklar sig. Hittills har Britt-Marie Mattsson bevakat elva amerikanska presidentval.

Det som framför allt har blivit tydligt är att det är stora skillnader i sakfrågorna för kandidaterna.

Nu förstärker GP närvaron även med Anders Abrahamsson, som till vardags är breaking news-reporter på GP Online som packar väskan och åker till USA. Där ska han rapportera direkt ifrån när den amerikanska befolkningen går till valurnorna. 

– Det är otroligt kul att GP väljer att satsa på det här, säger Anders Abrahamsson. 

Livesändning på Facebook

Dagarna innan valet kommer han ta tempen på valrörelsen och väljarna. Under valdagen blir det liverapportering från valvakan på Manhattan i New York.

– Jag kommer vara redo att rapportera live så fort något utvecklas i valet. Det blir live-videos på Facebook och artiklar skrivna från händelsernas mitt.

Specialgjord sajt för valet

På GP.se finns de närmaste dagarna en specialsajt där de senaste nyheterna och analyserna om valet samlas. Där går det att ta del av de senaste opinionsmätningarna och fördjupande läsning om hur de båda kandidaterna hamnade där de är i dag.

SPECIALSAJTEN: USA-valet på GP.se

Framförallt kommer det att märkas att GP nu har en närvaro i New York, en stad där Donald Trump har byggt sin karriär och där Hillary Clinton har varit senator.

– När två så starka profiler möts i kampen om världens mäktigaste jobb är det naturligtvis väldigt intressant för läsarna på GP.se och en självklar del av vår bevakning att finnas mitt i händelsernas centrum, i både Trump och Clintons hemstad, säger GP:s onlinechef Markus Hankins.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.