Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Google och Youtube förbjuder vilseledande reklam

Plattformarna Google och Youtube har bestämt sig för att förbjuda all typ av reklam som på något sätt förnekar klimatförändringarna i världen. Det nya förbudet kommer att träda i kraft om 30 dagar.

Både Google och Youtube har beslutat om att ta bort annonser som på något sätt förnekar klimatförändringar i världen, något som The Wall Street Journal tidigare skrivit om. Det innebär att de kommer att ta bort material som förnekar att mänskligheten och växthusgaserna bidrar till förändringarna.

På torsdagen sade Google att förbudet gäller ”innehåll som motsäger det väletablerade vetenskapliga samförståndet kring existensen och orsaken till klimatförändringar.”

Förbudet innebär att annonserna inte får ligga intill övriga annonser som plattformarna vanligtvis tjänar pengar på och syftet är att inte ge ut fel information eller vilseleda människor.

LÄS MER: Kulturjournalisterna tvingades panikgoogla Abdulrazak Gurnah

Tidigare förbjudit reklam

Med hjälp av olika automatiska verktyg och granskningar kommer de att sålla bort den typen av material helt och hållet.

Google har tidigare förbjudit reklam som de antytt varit vilseledande för allmänheten eller sett dåligt ut för annonsörerna. Och i förra veckan meddelade plattformen Youtube att de också skulle ta bort falska påståenden som menade att vaccin leder till autism, cancer eller infertilitet.

Det nya förbudet kommer att träda i kraft om cirka 30 dagar.

LÄS MER: "Squid game" för populärt – Netflix stäms

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.