Gnisslet ökar mellan Moskva och Washington

Den gnisslar allt högre och mer skärande i relationen mellan USA och Ryssland. Efter nya amerikanska sanktioner mot Ryssland klargör biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov att han ställer in ett möte med sin amerikanske motsvarighet Thomas Shannon.

ANNONS
|

Mötet skulle ske på fredag i S:t Petersburg, där Ryabkov och Shannon skulle diskutera "problem i bilaterala förbindelser". Men ryssen ställer nu in mötet.

Regeringen i Washington satte på tisdagen upp ytterligare 38 ryska personer och organisationer på sin sanktionslista som upprättats på grund av Rysslands agerande i östra Ukraina.

I ett uttalande skriver Ryabkov att sanktionerna är en "fortsättning på den trend som sattes av Obama-administrationen för att förstöra relationerna mellan våra länder".

Donald Trump har i valrörelsen och som ny president i USA sagt sig vilja förbättra relationerna med Ryssland. Men dispyterna inom säkerhetspolitiken och på en mängd andra områden har fortsatt.

ANNONS

Enligt Ryabkov devalverar Trump-administrationens faktiska åtgärder dess retorik om vilja till dialog.

Amerikanska utrikesdepartementet har reagerat på att mötet ställts in:

"Vi beklagar att Ryssland har beslutat att vända sig bort från en möjlighet att diskutera bilaterala hinder", skriver talespersonen Heather Nauert i ett uttalande.

TT-Reuters

ANNONS