Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gnisslet ökar mellan Moskva och Washington

Den gnisslar allt högre och mer skärande i relationen mellan USA och Ryssland. Efter nya amerikanska sanktioner mot Ryssland klargör biträdande utrikesminister Sergej Ryabkov att han ställer in ett möte med sin amerikanske motsvarighet Thomas Shannon.

Mötet skulle ske på fredag i S:t Petersburg, där Ryabkov och Shannon skulle diskutera "problem i bilaterala förbindelser". Men ryssen ställer nu in mötet.

Regeringen i Washington satte på tisdagen upp ytterligare 38 ryska personer och organisationer på sin sanktionslista som upprättats på grund av Rysslands agerande i östra Ukraina.

I ett uttalande skriver Ryabkov att sanktionerna är en "fortsättning på den trend som sattes av Obama-administrationen för att förstöra relationerna mellan våra länder".

Donald Trump har i valrörelsen och som ny president i USA sagt sig vilja förbättra relationerna med Ryssland. Men dispyterna inom säkerhetspolitiken och på en mängd andra områden har fortsatt.

Enligt Ryabkov devalverar Trump-administrationens faktiska åtgärder dess retorik om vilja till dialog.

Amerikanska utrikesdepartementet har reagerat på att mötet ställts in:

"Vi beklagar att Ryssland har beslutat att vända sig bort från en möjlighet att diskutera bilaterala hinder", skriver talespersonen Heather Nauert i ett uttalande.