74-åringen svimmade efter att han blivit uttorkad på scen.
74-åringen svimmade efter att han blivit uttorkad på scen. Bild: Amy Harris

Gitarrlegenden Carlos Santana kollapsade under framträdande

Den legendariska amerikanska gitarristen Carlos Santana kollapsade under en utomhuskonsert i USA.

ANNONS
|

Carlos Santana och hans band Santana uppträdde i staden Detroit i amerikanska Michigan under tisdagen, när han plötsligt säckade ihop på scenen, rapporterar BBC.

Flera filmer har dykt upp som visar när 74-åringen hjälps att komma upp på benen igen uppe på scenen. Medicinsk personal behandlade Santana innan han fördes till ett lokalt sjukhus för observation.

Carlos Santana skrev senare på sin Facebooksida att han ”glömt att äta och dricka vatten” vilket ledde till att han ”blev uttorkad och svimmade”.

Bandets manager Michael Vrionis sa senare att musikern mådde bra, men att deras planerade konsert i Pennsylvania den 6 juli kommer att skjutas upp till ett senare datum.

ANNONS

I december förra året genomgick Santana, som fyller 75 år den här månaden, vad hans representanter har kallat ett "oplanerat" hjärtingrepp. En månad efter ingreppet var han tillbaka på scenen för sin Las Vegas-show.

Gitarristen och hans band Santana turnerar just nu i Nordamerika med sin Miraculous Supernatural-show. De blev berömda på 1960- och 70-talet med sin fusion av rock-and-roll och latinamerikansk jazz.

Bland bandets största hits finns låtarna Black Magic Woman, The Game of Love och Oye Como Va.

LÄS MER:Hårdrockstjärna kollapsade på scen – var nära att dö

LÄS MER:Rysk skådespelare död efter olycka under föreställning

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS