Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gigantiskt slukhål har öppnat sig – människor evakueras

Människor har evakuerats sedan ett gigantiskt slukhål öppnat sig på ett fält i Mexiko. Det växer med flera meter per dag och är nu 20 meter djupt och 60 meter i diameter, skriver CNN.

Det stora slukhål har uppenbarat sig i Santa María Zacatepec på landsbygden i den mexikanska regionen Puebla. Det 20 meter djupa slukhålet dök upp den 29 maj och har sedan dess vuxit från fem till 60 meter i diameter.

Familjen som bor i huset precis bredvid slukhålet har evakuerats och ingen har hittills kommit till skada, meddelande Pueblas guvernör Miguel Barbosa Huerta på en presskonferens tidigare i veckan. Polisen har satt upp staket och guvernören uppmanade människor att hålla sig borta från området.

LÄS MER: Unika Darth Vader-huset till salu

Enligt regionens miljöminister Beatriz Manrique ligger två faktorer bakom slukhålet. Marken har mjukats upp då området i allt högre utsträckning börjat brukas av människor, men även för att grundvattnet extraherats, skriver CNN.

Den statliga vattenkommissionen har nu inlett en utredning där man bland annat kommer genomföra markstudier, vilken beräknas vara klar inom 30 dagar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.