Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
De flesta butikerna i Wales är stängda på grund av utegångsförbudet. Bergsgetterna passar på att leva stadsliv under karantänen. Bild: Pete Byrne
De flesta butikerna i Wales är stängda på grund av utegångsförbudet. Bergsgetterna passar på att leva stadsliv under karantänen. Bild: Pete Byrne

Getter tar över folktomma gator i Wales

Ett gäng vilda getter i Wales har missat uppmaningarna om att hålla sig borta från städerna. Under coronakrisen har de vandrat ner från bergen och frodas nu bland de stängda butikerna och tomma uteserveringarna.

Den walesiska semesterorten Llandudno har lockat en helt ny publik de senaste dagarna. En flock bergsgetter har vandrat ner från de omkringliggande sluttningarna och vandrar nu omkring på de folktomma gatorna. Bilder från flera nyhetsmedier visar hur de frodas i parkerna och går omkring mitt på bilvägarna.

LÄS MER: Man bröt utegångsförbud – sköts ihjäl

Det var i slutet av mars som Storbritannien införde nya strikta regler för att motverka spridningen av corona. Alla icke-nödvändiga butiker måste hålla stängt och man får bara umgås två och två. En gång om dagen får invånarna motionera utomhus. Den som bryter mot karantänsreglerna riskerar böter.

LÄR MER: Här är det senaste om coronaviruset

Därför kan bergsgetterna vandra ostört i stadskärnan. De betar på parkernas gräsmattor och tuggar på invånarnas vältrimmade häckar och träd. Trots det verkar de cirka 20 000 invånarna ta det hela med ro. Getterna är välkända i området men brukar på sin höjd vandra ner till stadens ytterområden. Hotellägaren Mark Richards säger att det är skönt att slippa klippa häckarna själv.

– Ibland brukar de komma ner till foten av Great Orme i mars, men i år går de omkring på gatorna eftersom det inte är några bilar eller människor. De blir mer och mer självsäkra utan folk på gatorna, säger han till CNN.

LÄS OCKSÅ: Bengt, 81, tillfrisknade från det nya coronaviruset

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.