<em id="emphasis-ef1bc3d8516b045b87b95f1e9cdb99de">Arkivbild från masskjutningen den 25 juni.</em> Gatan utanför nattklubbarna London Pub och Per på hörnet i Oslo ska nu målas i regnbågens färger.
Arkivbild från masskjutningen den 25 juni. Gatan utanför nattklubbarna London Pub och Per på hörnet i Oslo ska nu målas i regnbågens färger. Bild: Martin Solhaug Standal

Gata målas i regnbågsfärger efter skjutning i Oslo

Under natten till den 25 juni dödades två personer och 21 personer skadades när en 42-årig man öppnade eld i centrala Oslo. Nu målas gatan utanför om i regnbågens färger.

ANNONS
|

Oslos kommun har tagit till penseln och målat Rosenkrantz-gatan i centrala Oslo i regnbågens färger, vilket VG rapporterar om.

Det var på den gatan som en masskjutning inträffade under natten till den 25 juli, när en 42-årig man öppnade eld mot två nattklubbar. Två personer dog och 21 personer skadades i samband med attacken.

Att sträckan nu målas i regnbågens färger görs för att hedra och stötta Oslos hbtqi-personer. Gatan ska vara färdigmålad inför lördag, då Oslo Pride arrangerar en prideparad.

LÄS MER:Silje, 24, var på puben när skotten föll

LÄS MER:Masskjutningen i Oslo: Detta har hänt

LÄS MER:Här brottas den misstänkta skytten ner av civila i Oslo

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS