Göteborgare är skakade av skalvet

En kraftig jordbävning har drabbat semesterparadis i Turkiet och Grekland. Göteborgaren Charlotte Wahlgren är på Kos med sin familj och vaknade mitt i natten av att hela rummet skakade. – Det var rena karusellen. Det var kaos. Jätteläskigt, säger hon.

ANNONS
|

Charlotte Wahlgren, från Billdal i Göteborg, anlände till turistön Kos, i Grekland, igår kväll med sin man och två barn. De såg fram emottvå veckors solsemestermen hade knappt hunnit somna i sina hotellsängar innan de skräckslagna flög upp.

– Vi vaknade av att hela rummet snurrade. Jag och min man sprang upp till rummet där mina pojkar sov. Min ena son hade flugit ner på golvet, sägerCharlotte Wahlgren.

Familjen gick ut i hotellkorridoren för att få mer information. Därbefann sig fler förvirrade turister som alla vallfärdade till receptionen.

– Det var rena karusellen. Det var kaos. Jätteläskigt. Många som hade småbarn var rädda. Det var otroligt obehagligt, sägerCharlotte Wahlgren.

ANNONS

I receptionen fick turisterna information om att det hade varit ett skalv som hade uppmätts till 6,5 på Richterskalan. Enligt Charlotte var stämningen obehaglig.

– Vi såg att det var vågor i poolen. En sprinkler gick igång och började spruta vatten. Sedan hörde vi att massa människorpå gatan som skrekatt det var en tsunami. Det var totalt kaos.

Charlotte Wahlgren försökte kontakta sitt resebolagmen fick inget svar. Till slut fick hon ett sms där det stod att resenärerna bordefölja de lokala rekommendationerna.

– Men vi kan inte läsa de grekiska tidningarna. Så vi får läsa svenska tidningar för att hålla oss uppdaterade.

Först vågade hon inte sova för att hon var så orolig, men till slut gick hon och la sig – fast med kläderna på för vara redo. Nu har situationen lugnat ner sig men Charlotte Wahlgrenkänner sig fortfarande inte helt säker.

– Det känns inte jättebra. Jag känner mig inte lugn. Jag hade kunnat åka hem nu men jag tror inte att min man hade velat det.

Hon är besviken över hur researrangören har hanterat krisen.

– Jag gick på möte med TUI nu i förhoppning om att få lite information, de skickade dit en tjej som inte ens nämner gårdagens jordbävning, utan inleder mötet med en karta & utflykter. Så otroligt dåligt, säger hon.

ANNONS
ANNONS