Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisen har löst mysteriet kring kattmördaren i stadsdelen Croydon. På bilden katten Larry som bor på premiärministerns kansli och residens 10 Downing Street i London. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Gåtan om "kattuppskäraren" i London löst

Historierna om den ökände kattmördaren har länge satt skräck i den brittiska huvudstaden. Men efter att ha gäckat myndigheterna i åratal kan polisen äntligen avslöja den så kallade kattuppskäraren i stadsdelen Croydon.

Bland de hundratals djur som pekats ut som offer finns tabbymönstrade Oscar, som fick hals och svans avskurna, och ragdollblandningen Ukiyo som dumpades på en trappa utan sina tarmar. Historien om kattmördaren i Croydon har varit en följetong i brittiska medier och under flera år har husdjursägare runt om i London fruktat för sina fyrbenta vänners liv.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Uppmärksamheten resulterade i att antalet rapporterade fall av lemlästade katter steg till över 400. Och efter nästan tre års jakt på den skyldiga kommer nu Scotland Yard med gåtans lösning.

Genom obduktioner av kattlik, rättsmedicinska undersökningar, dna-tester och granskning av övervakningsfilmer kan den brittiska polisen meddela att den eftersökta brottslingen troligtvis inte går på två ben. I stället pekas rävar och andra asätare ut som möjliga syndabockar, rapporterar The Guardian.

Ett genombrott i utredningen skedde i april förra året då en kvinna i norra London tog sig en titt på en övervakningsfilm efter det att hennes katt attackerats. "Hon såg en räv som bar i väg på kattens huvud", skriver polisen.