Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Fyra uppges döda efter busskrasch i Ryssland

Minst fyra personer uppges ha mist livet efter att en buss kört rakt ner för trappan till en tunnelbaneuppgång. Ytterligare ett 10-tal personer ska vara skadade, uppger ryska statsmedier.

Bussen ska ha kört upp på trottoaren och ner i mynningen av en gångtunnel. Händelsen inträffade i västra Moskva, vid tunnelbanestationen Slavjanskij Bulvar, meddelar polisen.

– En buss har kört in i en gångtunnel för fotgängare, bekräftar en trafikpolis till AFP.

På bilder som cirkulerar i sociala medier ser man hur bussen kör rakt ner för en trappa där flera personer går. Personer som befinner sig i närheten går sedan fram för att se efter vad som hänt.

– Bussen "Mostransavto" (trafikerar Moskva-regionen) mejade ner folk i korsningen vid tunnelbanestationen Slavyansky Boulevard. För närvarande rapporteras 4 döda och 15 skadade, skriver Elias Zotov på Twitter.

Föraren gripen

Det är oklart vad som orsakade händelsen. Ett 10-tal människor ska ha skadats vid händelsen, enligt källor till den statliga nyhetsbyrån Interfax. Nyhetsbyrån beskriver det inträffade som en olycka.

Bussföraren har gripits, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass och nyhetsbyrån Reuters.

Polisen ska arbeta ut efter två teorier om vad som kan ha inträffat, enligt nyhetsbyrån Ria. Den ena är att bromsarna på bussen släppte. Den andra är att bussen väjde för en bil och därmed störtade ner i gångtunneln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.