En räddningsarbetare från organisationen Krabi Pitakpracha jagar den fyra meter långa kungskobran i ett avloppsrör i provinsen Krabi i södra Thailand.
En räddningsarbetare från organisationen Krabi Pitakpracha jagar den fyra meter långa kungskobran i ett avloppsrör i provinsen Krabi i södra Thailand. Bild: Krabi Pitakpracha Foundation/AP/TT

Fyra meter lång kobra härjade i kloak

ANNONS

Sju personer kallades in för att övermanna en kungskobra som härjade i en kloak i södra Thailand. Först efter en timmes insats lyckades räddningspersonalen få fatt i giftormen. På bilder från den riskfyllda insatsen ses en man jaga kobran i en mörk avloppsledning.

Ormen plaskade fram och tillbaka i vattnet och var nära att slingra sig iväg i rörsystemet innan den slutligen kunde dras ut i svansen.

Kobran väger 15 kilo och mäter fyra meter, den tredje längsta orm som hittats i liknande insatser, enligt räddningsorganisationen.

Ormen upptäcktes i ett bostadsområde. Den har nu släppts ut i det fria.

Larm om ormar som dyker upp på oönskade platser tycks ha blivit vanligare även i Thailands huvudstad Bangkok, där räddningstjänsten regelbundet får rycka ut. Reptilerna hjälper dock till att hålla nere antalet råttor vilket gör att myndigheterna drar sig för att ta i med hårdhandskarna mot ormarna.

ANNONS

Just kungskobror äter dock främst andra ormar.

Personal från räddningsorganisationen Krabi Pitakpracha håller upp den fyra meter långa kungskobran.
Personal från räddningsorganisationen Krabi Pitakpracha håller upp den fyra meter långa kungskobran. Bild: Krabi Pitakpracha Foundation/AP/TT
ANNONS