Ambulanspersonal tar hand om skadade i Melbourne.
Ambulanspersonal tar hand om skadade i Melbourne.

Fyra döda när bil körde in i folksamling

Fyra personer, varav ett barn, dödades och över tjugo personer skadades när en bil mejade ner fotgängare på en gata i Melbourne. Enligt polisen rör det sig inte om ett terrordåd.

ANNONS
|

Strax före klockan två på fredagseftermiddagen körde bilen in på gågatan i ett populärt shoppingdistrikt i Australiens näst största stad, enligt Reuters. Ögonvittnen beskriver hur människor flög åt alla håll.

- Det är blod över hela gatan, sade butiksägaren Rishi Hathiramani till nyhetsbyrån AAP.

En av de döda var alltså ett barn. Därutöver har fyra barn, däribland ett spädbarn på tre månader, förts till sjukhus för vård, enligt en talesperson för barnsjukhuset i Melbourne.

Lokal polis säger att det inte handlar om ett terrordåd.

- Jag kan bekräfta att vi tror att det är kopplat till en tidigare knivskärning. Gärningsmannen är gripen och det finns inget hot mot allmänheten, säger polisbefäl Stuart Bateson enligt Reuters.

ANNONS

Marie-Pauline Desset, journalist på den belgiska nyhetsbyrån Belga, såg vad som hände.

- Jag var på Bourke street när en röd bil körde i snabb fart på gågatan med poliser efter. Först trodde jag att den försökte undkomma polisen för att den hade stulit något, eller något i den stilen, men den var på gågatan och försökte inte undvika fotgängarna, säger hon till TT.

Hon tog tag i sin mamma och sin syster och sökte skydd inne i en byggnad.

Melbourne är i dagarna värd för tennisturneringen Australian Open och det är fullt med turister på gatorna.

ANNONS