Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FSB-män gripna för misstänkt förräderi

Två höga chefer på avdelningen för cybersäkerhet inom den ryska säkerhetstjänsten FSB och en expert vid ett säkerhetsbolag har gripits misstänkta för förräderi med koppling till USA. Det uppger en advokat med insyn i fallet.

Sergej Michailov, biträdande chef för FSB:s centrum för informationssäkerhet och hans biträdande chef Dmitrij Dokutjajev, är häktade. Likaså Ruslan Stojanov, chef för utredningsenheten vid den Moskva-baserade cybersäkerhetsjätten Kasperskij, uppger advokat Ivan Pavlov för nyhetsbyrån AFP.

Pavlov bekräftar att de tre anklagas för förräderi och tillägger att "fallet har anknytning till USA".

USA:s underrättelsetjänster hävdar att det har förekommit rysk hackning mot amerikanska organisationer för att hjälpa Donald Trump att bli vald till president.

Ryska myndigheter har inte bekräftat gripandena, men Kreml och president Vladimir Putin har blivit informerade via medierapportering.

En talesman för CIA säger att underrättelsetjänsten inte har någon kommentar att ge.

Enligt Pavlov, som företräder en av de gripna, kommer det troligen att dröja länge innan rättegången startar. Han säger att fler än tre personer är inblandade i fallet utan att närmare precisera sig.